Article 2

För den som vill resa mellan Sverige och Norge är Gränspendeln ett bra alternativ. Det är en busslinje som går mellan Strömstad i Sverige och Halden i Norge. Det är således en tur som sträcker sig över den svensknorska gränsen och är ett par mil lång. På norska heter linjen Grensependelen.

Shoppa i Nordby
Gränspendeln har inte särskilt många stopp på sin rutt men det är kanske vad som kan förväntas av en busslinje som är så pass kort som Gränspendeln faktiskt är. De bussar som avgår från Strömstad station stannar sedan vid Norrtullsgatan, Oslovägen, Blomsholmsmotet, Nordby köpcenter, Bodalsvägen, Svinesundsparken och slutligen vid Halden.

För många som väljer att resa med Gränspendeln är det främst shoppingcentret Nordby som lockar. Det här gäller framför allt de norska resenärerna men allt fler svenskar lockas även de till Nordby och för dem går det alltså utmärkt att resa från Strömstad. Om du vill åka med Gränspendeln från antingen Strömstad eller Halden kan det vara bra att veta att Nordby ligger ungefär mittemellan dessa orter, så sett till restiden det spelar det ingen större roll vilket håll du kommer ifrån, eftersom Nordby ligger ungefär 20 – 25 minuter från båda två.

Bra trafikerad
Den som vill se tidtabell kan enkelt besöka Västtrafik för att göra det och linjens nummer är 111. Rutten är bra trafikerad och avgångarna är täta, både från den svenska sidan och från den norska. Under veckodagarna avgår Gränspendeln ungefär en gång i timmen, med start runt klockan 06.30 från Strömstad och med start cirka klockan 07.25 från Halden. Den sista turen som avgår från Strömstad under vardagar lämnar Strömstad station cirka klockan 20.00 och den lämnar Halden runt klockan 21.00.