Inred med nordisk touch i Svinesund

Du som har lyckan att ha ett hem eller sommarhus vid trakten kring Svinesund har all anledning att tänka utanför boxen med din inredning. Här på gränsen mellan Norge och Sverige finns alla möjligheter att förhålla sig fritt till de nordiska traditionerna och den skandinaviska designen. Som du vet är det i gränstrakterna de verkligt spännande mötena sker, både mellan människor och mellan stilinriktningar.

Att jämföra Norge och Sverige är som att jämföra äpplen och päron. De är båda smakrika frukter men inte alls samma sak. Säkert vill du spegla detta fruktsamma möte i din inredning till hemmet i Svinesund, och när du ska till att välja mattor och annan inredning kan du gott ta båda ländernas designtraditioner i beaktande oavsett på vilken sida gränsen ditt hus ligger.

Naturnära boende och inredning

Oavsett om du står inför att flytta till Svinesund eller att ändra inredningen i ditt redan existerande hem, är Svinesund en exemplarisk plats att dra inspiration från den kringliggande naturen. Landskapet bjuder både böljande kullar och berg samt en vidunderlig havsutsikt över sundet mellan svenska Strömstad och norska Halden.

Inte nog med att just Svinesund är speciellt lämpat för en naturinspirerad inredningsstil, erkända inredningsdesigners som Monica Karlstein säger till Aftonbladet att just den svenska och nordiska naturen är helt rätt även trendmässigt att inspireras av under 2021. Efter en tid då coronapandemin satt begränsningar på vårt resande har många av oss fått upp ögonen för den natur och de färger och former som ligger oss nära. Det allra mest trendriktiga just nu är att låta skog och mark sätta tonen i våra hem.

Förbered dig inför inredningsarbetet

Att fysiskt ge dig ut i just skog och mark i jakt på inspiration inför ditt inredningsprojekt är något som kan bli en riktigt fin upplevelse. Att vandra i Svinesund är ett bra sätt att äntligen få rensa hjärnan, fästa blicken långt borta och andas med magen under en lång stund. Säkert vill du ha en lugn, harmonisk och trivsam känsla i ditt hem, och ett bra sätt att kunna uppnå det i arbetet med hemmets inredningsdesign är att försätta dig själv i rätt stämning när du planerar dina inköp. Att först “gå på tur”, som norrmännen kallar det, och först därefter sätta sig vid datorn och konkretisera dina planer genom att botanisera i e-handlarnas stora utbud kan göra att du känner en större trygghet med dina val.

Ditt hem och din inredning är något som sätter stor prägel på hela din livskänsla, och får du till en harmoni mellan din hemmiljö och den omgivande naturen kring Svinesund kan du verkligen räkna dig till de lyckligas skara i livet.

mts_best