Världens köpcentrum

Svinesundshandelsområde och Nordby shoppingcenter i orten Nordby ligger nära gränsen till Norge och många norska kunder besöker årligen området för att handla upp sig. Eftersom prisnivån är betydligt lägre än i Norge lockar möjligheten att kunna storhandla och bunkra upp alla möjliga varor till ett mycket bra pris. 4700 p-platser finns tillgängliga och platsen är ett av Sveriges största områden för butikshandel. Det är inte bara Svinesund som gjort sig känt för stora köpcentrum, runt om i världen finns många numera kända köpcentrum.

Nya Dubai Square

Det nya köpcentrumet som byggs i Dubai blir världens största köpcenter och blir över 750 000 kvadratmeter. Det är den dubbla ytan mot Dubai Mall som just nu håller rekordet som den största byggnaden för butikshandel. Många butiker kommer fungera som visningsrum för vad konsumenterna kan köpa online eftersom allt mer handel sker på nätet. Många kunder vill numera också ha möjlighet att kunna låna pengar online exempelvis via tjänster som Qred och att allt mer av försäljningen och servicen flyttas helt ut på webben. Dubai Square är designat för den moderna konsumenten och många utrymmen kommer att vara till för att besökarna ska kunna umgås och ha kvalitetstid med varandra.

Dubai Mall

Världens största plats för shopping lockar besökarna med mer än butiker, allt ifrån undervattens zoo till en ishockey-rink, om inte de över 1200 butikerna skulle räcka till. På en yta motsvarande 200 fotbollsplaner trängs butiker som Bloomingdale’s och Galeries Lafayette, Fashion Avenue, Versace, Burberry med flera. Även en stor biograf låter shoppingsugna vila ett tag och titta på de senaste biofilmerna.

Mall of Scandinavia

2015 invigdes i Stockholm Skandinaviens största galleria, och anläggningen mäter en yta över 100 000 kvadratmeter. Butiksantalet är 175 stycken fördelat på tre plan och här finner man också 43 restauranger och en av Sveriges största biografer med totalt 1 860 sittplatser.

Siam Paragon

Siam Paragon i Bankok är ett häftigt nästan futuristiskt format shoppingcenter som inte bara har mängder av butiker utan även inrymmer Siam Ocean World, Sydostasiens största akvarium.

Den moderna trenden bland köpcentrum är att man erbjuder allt mer sociala rum att vistas i och en helhetsupplevelse snarare än bara fokus på shopping. Många av de bästa restaurangerna hittar man numera just på stora köpcentrum.

Alamoana center

Den som tröttnar på att shoppa inomhus ska besöka Alamoanan köpcentrum i Honolulu, på Hawaii.

För vem vill inte spendera en heldag i tropikerna, med att shoppa utomhus? Här får man det bästa av två världar och kan bättra på solbrännan medan man provar ett par nya byxor. Över 300 butiker går att välja emellan och den dagliga hula showen på Ala Moana Centerstage är en av de mest populära amfiteatrarna på hela Hawaii med över 800 uppträdanden årligen.

mts_best