Kompetent personal på liten ort: anlita en interimkonsult

Om du bor på en mindre ort som Svinesund så kan det vara svårt att hitta en kvalificerad CFO-chef eller annan kompetens som du behöver. Du har ett viktigt förändringsarbete på ditt företag, ni ska expandera, kanske arbeta mer mot utlandet, och du behöver en mycket erfaren och kompetent person som kan hjälpa företaget att verkligen lyckas. Då kan du anlita en interimkonsult som är villig att veckopendla och jobba på annan ort.

Hitta kompetensen som du behöver

Ett företag i Stockholm eller Göteborg har mycket lättare att hitta kvalificerad personal än ett företag med bas på en liten ort som Svinesund. På många mindre orter finns det högteknologiska företag som är en del av Sveriges ekonomiska ryggrad. Företag som behöver expandera och göra förändringsarbeten, som arbetar med tyska bilindustrin, NASA, Kina eller Schweiz och som erbjuder komponenter eller specialkompetens i världsklass. De företagen ligger inte alltid i Stockholm, utan drivs på mindre orter av skarpa ingenjörer och drivna företagare. Hur ska du då hitta kompetent och erfaren personal? Det enklaste sättet när du ska göra en förändring är att tillfälligt anställa en interim Chief Financial Officer hos Brightmill, som har kvalificerade och erfarna konsulter som gärna arbetar på annan ort och veckopendlar.

Nya friska ögon

Varför ska du anlita en CFO-chef? En CFO-chef kommer kunna hjälpa dig med strategier samt värde- och lönsamhetsutveckling. Att ta in en utomstående för att utveckla företaget är mycket smart. Dels har de erfarenhet och kontakter som du själv inte alltid besitter. Dels kommer de analysera och se på ditt företag/verksamhet med nya friska ögon. Som företagare blir vi lätt hemmablinda. Det som har fungerat i tio år tänker vi ska fungera i tio år till. Men omvärlden förändras snabbt. Då är det klokt att ta hjälp av personer som har kunskap om både strategier och vad som kommer vara lönsamt för din verksamhet, både på kort och lång sikt.

Jobba på annan ort

Som företagare på ett litet ställe som Svinesund kan du behöva ta in konsulter för att få den kompetens som du behöver. När du vänder dig till Brightmill kommer Brightmill se till att du och konsulten kommer fungera optimalt; både affärsmässigt och socialt. Det kan vara klokt att ni redan från början samtalar om hur samarbetet ska fungera, så att ni kan nyttja tiden så bra som möjligt. Att veckopendla och jobba på annan ort innebär att konsulten måste vara hemifrån under veckorna och bara träffa familjen under helgen. Det kan därför vara klokt om du och konsulten samtalar om vad du behöver och om du vill att personen alltid ska vara på plats måndag till fredag eller om det finns arbete som konsulten kan göra hemifrån, vilket kan vara ekonomiskt fördelaktigt för dig.

mts_best