Saker att göra nära Svinesund

Precis som namnet beskriver så är Svinesund ett sund som befinner sig precis på gränsen mellan Norge och Sverige. Tittar man på kommuner i närheten så är det främst Strömstad som ligger närmast Svinesund, men även Halden i Norge är väldigt nära. Det finns mycket att göra på och omkring Svinesund och även ett flertal riktigt fina hotell där du kan övernatta om du befinner sig på semester i staden eller på genomresa. Här finns även den vackra Svinesundsbron som har haft en väldigt stor betydelse för den internationella trafiken.

Vad kan man då göra om man befinner sig i Svinesund och vill ta del av området till det yttersta? Här nedan kan du hitta ett flertal olika aktiviteter som ligger i (eller väldigt nära) Svinesund.

Klatring Paa Grensen – Är du sugen på att testa på något riktigt nervkittlande är det Klatring Paa Grensen som du bör besöka. Aktivitetesparken befinner sig i Halden cirka 2,4 km från Svinesund. Här får du ta del av zipline så väl som höghöjdsparker och naturligtvis sker all klättring 100 % tryggt.

Konferens och hotell – Svinesund är en utmärkt plats att ha konferens tillsammans med kollegor. Varför inte ta en online utbildning från Kompetens Express när ni är på plats och utbilda er i kommunikation?

Fredrikshalds Teater – Fredrikshalds Teater ligger förvisso en bit bort från Svinesund men är en mysig plats att besöka för den som gillar shower, teatrar och föreställningar. Här anordnas det även ett flertal konserter, speciellt under somrarna.

Roed Manor – 5,5 km från Svinesund hittar du Roed Manor. Roed Manor är en mycket trevlig och lugn park som under somrarna har ett flertal museer på plats. Här går det även att utföra många olika typer av fritidsaktiviteter eller bara slå sig ner för att njuta av väder och natur. Parken ligger även mycket nära centrum, så om du blir sugen på att shoppa loss har du allt nära till hands.

Fredrikstens fästning – Fredrikstens fästning är en fästning från 1600-talet som bjuder på otroligt mycket kultur och sevärdhet. Du får en praktfull utsikt över den lilla byn som ligger nedanför och de fina byggnadsverken är värda både ett och ett annat fotografi. Fästningen byggdes för att försvara Halden och Norge. Det var även precis vid denna fästning som Karl den 12:e stupade.

Detta är bara några få av alla de saker som du kan göra i Svinesund. Även om det finns många bra hotell på plats är det alltid rekommenderat att boka så tidigt som möjligt för att få ett hotell som ligger bra till och nära de aktiviteter eller utflyktsmål som du vill besöka. Svinesund är ett utmärkt alternativ så väl för par och singlar som barnfamiljer som vill se mer av Sverige/Norge.

mts_best