Shopping i Svinesund

Som du säkert redan känner till ligger Svinesund i stort sett på gränsen mellan Sverige och Norge. Då Norge länge har varit ett dyrare land än Sverige så har denna ort lockat en hel del norrmän över gränsen för shoppingens skull. Dock är Svinesund inte bara ett shoppingparadis för norrmän med stora plånböcker utan här finns även mycket bra shopping för den vanliga svenska medborgaren. Nedan listar vi några favoriter i Svinesundsområdet som absolut är värda att besöka om man har vägarna förbi orten.

Norby Shoppingcenter har allt

Genom några extra minuters bilkörning från Svinesund nås det stora och välsorterade shoppingcentret Norby lite söder om Svinesund. Här finns de allra flesta klädkedjor såsom H&M, Gina Tricot, Kapp Ahl men också mer lokala butiker som till exempel smyckesbutiker, skomakare, väskbutiker och sist men inte minst även en hel del restauranger. Köpcentret lockar många besökare veckans alla dagar, men på helgerna är det som mest folk. Det finns gott om parkeringar och öppettiderna är generösa, det är öppet 10.00-20.00 på vardagar och 10.00-19.00 på helger med undantag för vissa röda dagar.

Maximat i Svinesund

Denna storhandel är väl värt ett besök. För den som tänkt storhandla finns det förmånliga lån hos Lånakuten att ta för att få råd till inköpen. Här är utbudet brett och priserna rimliga i förhållanden till andra liknande butiker. Det finns parkeringsplatser i nära anslutning och hjälpsam personal på plats. Butiken lockar mestadels norska kunder som fyller kundvagnarna på höjden och bredden men även svenskar åker hit för att veckohandla eller för mindre inköp. I butiken finns det i princip alltid kampanjerbjudanden och lockpriser som är mycket förmånliga, och kompetent personal som pratar både norska och svenska. Att de norska kunderna dominerar i butiken är uppenbart då till och med hemsidan är skriven på det norska språket.

Något för de sötsugna

Självklart finns det gott om godisaffärer i området kring Svinesund. Sedan skatten för godis och sötsaker höjdes i Norge har dessa butiker verkligen fått sig ett lyft och brett ut sig i området. Priserna är bra i de allra flesta av butikerna och konkurrensen dem emellan har nog bidraget till de låga priserna. Vid besök i dessa butiker är det läge att köpa på sig massor av gott att fylla skåpen med där hemma. Många av butikerna erbjuder enorma mängder sorter godis i såväl förpackade former som i lösgodis. I många av dessa godisbutiker är även utbudet av tobak stor. Att köpa snus eller cigaretter i storpack kan vara värt att satsa på för att spara några extra slantar. En favorit bland butikerna är godisfabriken Handelshuset Svinesund, hit kan ingen komma och gå utan att ha fyllt en riktigt stor påse med massor av gott.

mts_best